Sunday, December 9, 2012

penawar Kayap

Kayap; kata orang boleh mengundang maut. Ada 44 jenis kayap seperti kayap ular, kayap air dll. (Foto sekadar hiasan)

Alhamdulillah, minggu pertama puasa yang lalu dapat juga kami mencari masa untuk pulang ke kampung. Kebetulan, semua adik-adik turut pulang serentak termasuk yang sudah berkeluarga. Meriahlah dua hari tersebut berbuka bersama-sama.

Antara perbualan yang timbul antara kami sudah tentulah mengenai perkembangan jualan minyak morhabshi yang kami keluarkan. Rupa-rupanya adik saya juga banyak menerima penghargaan daripada para pengguna minyak herba warisan ini atas pelbagai penyakit.

Tiba-tiba ibu saya memberitahu bahawa dia telah dihinggapi sejenis kayap di mukanya baru-baru ini. Alhamdulillah, setelah 3 hari menggunakan minyak morhabshi, kayap itupun sembuh.

Adik saya turut menceritakan beberapa kes kayap yang dihidapi oleh pengguna yang ditemuinya atau yang berhubungan dengannya. Alhamdulillah, berdasarkan kes-kes tersebut minyak morhabshi berkesan menyembuhkan kayap.

Sebenarnya kesembuhan itu datangnya daripada Allah SWT dan kita diberi peluang mendapat faedah dan hikmat daripadanya.

Bagi yang belum mengetahui khasiat minyak morhabshi dan cara mendapatkannya, boleh layari web rasmi kami. Sebagai agen, keuntungan runcit sehingga 100%. Bukan MLM.

P/S: ketika artikal ini diedit untuk disiarkan semula di FB morha2u, adik ipar saya juga telah sembuh daripada Kayap Ular di badannya. Alhamdulillah, selain ke klinik, beliau juga menggunakan minyak morhabshi setiap hari.

foto di atas sekadar hiasan:
kena jangkitan kayap atau
299 × 275 - 22k - jpg
fiq-life.blogspot.com


NOTA:
Adakah Minyak Morhabshi menyembuhkan penyakit? Wallahu'alam.

Kita hanya berusaha dan Allah taala yang menyembuhkan semua penyakit.

Setiap penyakit ada ubatnya.

4 comments:

Anonymous said...

The reason We never imagined of this?
Also visit my site ; Removing Genital Warts

Anonymous said...

Hi! I recently want to uncover you get troubles with cyberpunks?
My personal very last weblog (live journal) had
been broken in to and that i wound up burning off months with
effort because of zero back up. Are there any kind of methods to stop cyberpunks?
Here is my blog post Genital Wart Remover

A Rahmani said...

Salam semua. Saya ada hasilkan krim yang telah terbukti berkesan untuk kayap. Disapu pada kayap terasa sejuk saja. Hilang rasa gatal dan pedih. Dalam masa 1 @ 2 hari insyaAllah kering, kulit boleh dikoyak keluar tnggal kulit baru. Hubungi saya untuk mencubanya. Jenama Krim Mutiara Bumi. Harganya cuma 12.00 saja..Hj Man 013438413..T kaseh. 

Anonymous said...

Assalam, mcm mne nk order ubat kayap tn haji, perlu segera, tlg sy 0173209077, tq

Tempah sekarang 0194401944 tanpa deposit

Tempah sekarang 0194401944 tanpa deposit

VVIP

Minyak Morhabshi kami diadun dengan lebih daripada 30 jenis herba tradisional tempatan.

TIADA SEBARANG DADAH, RACUN, ATAU BAHAN KIMIA

Kegunaan Morhabshi dalam kebudayaan Melayu

Meskipun ramai yang merasakan baru pertama kali mendengar nama Morhabshi, namun ia sebenarnya bukanlah asing dalam kebudayaan Melayu. Orang Melayu menggelarnya 'kemenyan bunian' kerana keampuhannya menghindari gangguan makhluk halus. Bahagian yang paling penting ialah getahnya yang digunakan untuk menghalau atau menghindari makhluk ghaib tersebut. Di Malaysia khasiat Morhabshi dipercayai lebih awal diamalkan dalam masyarakat lain seperti Arab, Cina dan India.

Morhabshi dalam Perubatan Tradisional

Dipercayai resin Morhabshi memasuki Tanah Melayu dan dalam kehidupan orang Melayu melalui pergaulan dan persemendaan dengan masyarakat Arab yang ketika itu menguasai istana dan golongan bangsawan.

Berdasarkan pengamatan dan ilmu yang dimiliki nenek moyang kita, Morhabshi dicampurkan bersama minyak-minyak tertentu seperti minyak kelapa, zaiton, lenga (bijan), serai serta herba-herba seperti keduduk putih, bayam batu, lemuni, raja kayu, hempedu bumi, cekur dan sebagainya dapat menyembuhkan pelbagai penyakit kulit seperti kayap, barah, kudis, gatal-gatal serta sakit gigi, cirit-birit dan sebagainya.

Campuran ini juga didapati berkesan menghentikan pendarahan luar (luka dan sebagainya).

Bagi yang kurang yakin dengan kehebatan nenek moyang kita, sila semak kembali perjalanan sejarah negara, terutama Empayar Melaka yang pernah menjadi pusat perdagangan, pusat penyebaran Islam, dan pusat perkembangan ilmu pengetahuan terhebat di zamannya.

Justeru adalah mustahil bangsa yang begitu hebat ketika itu tidak mempunyai teknologi perubatan mereka sendiri.

Popular Posts

MORHABSHI adalah sebuah syarikat berdaftar: M0154229-W

Minyak MORHABSHI adalah produk berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia: NOT110703273K

www.morha.info ini didedikasi untuk Almarhum Ust Dr (H) Abdul Hamid, penulis kitab Attabib Walhikmah (pengasas minyak herba morhabshi) dan isteri beliau almarhumah Hjh Saodah. Al-fatehah.

Pengkalan Blog Morhabshi